30/4/13

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2013

ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ
Κολοκοτρώνη 20, 262 21 Πάτρα, Τηλ. : 2610-226.300, 2610-276.783
Fax : 2610 -277.626
 
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2013
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
 
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
 
Η 1η Μάη γιορτάζεται ως Παγκόσμια ημέρα των Εργατών. Είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής & Αγώνα, για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.
Όσα εργασιακά δικαιώματα με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια, οι νεοφιλελεύθερες και Τροϊκανές πολιτικές προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν και να καταργήσουν τα Συνδικάτα.
Αυτό που πρέπει να καταργηθεί είναι το Ευρωπαϊκό Νεοφιλελεύθερο πολιτικό μοντέλο που καταστρέφει και εξαθλιώνει την Ελλάδα, την Κύπρο, την Νότια Ευρώπη.
 
 
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας τιμώντας τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μάη 2013.
 
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να σπάσουμε τα δεσμά των Μνημονίων.
 
Αγωνιζόμαστε και Απεργούμε:
·         Για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές για την επαναγορά των κεκτημένων μας, την περιφρούρηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
·         Για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία των θέσεων εργασίας.
·         Για να ανατρέψουμε τις υφεσιακές και αδιέξοδες οικονομικές πολιτικές που παράγουν ΑΝΕΡΓΙΑ, ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ και ΡΑΤΣΙΣΜΟ.
·         Για να επανακτήσουμε το θεσμικό εργασιακό πλαίσιο που βίαια και αντισυνταγματικά κατάργησαν τα μνημόνια.
·         Για να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.
·         Για να αποτρέψουμε την εκποίηση και το ξεπούλημα των δημοσίων επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας.
·         Για να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.
·         Για να επιβάλλουμε συνθήκες ΕΙΡΗΝΗΣ, ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ και σεβασμού των εργατικών δικαιωμάτων.
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!!!!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΤΗΝ 1Η ΜΑΗ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:30π.μ.
με τα Συνδικάτα να αντιπαλέψουμε και να ακυρώσουμε το νεοφιλελευθερισμό που επιχειρεί να καταστρέψει λαούς και κοινωνίες.
 
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.