30/4/13

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Με τη σημερινή μας Συνέντευξη Τύπου απευθύνουμε κάλεσμα ενότητας στους εργαζόμενους, στους νέους, στις νέες, στους ανέργους, στους συνταξιούχους, σε όλη την πατραϊκή κοινωνία για συμμετοχή στην αυριανή Απεργία. Την Απεργία της 1ης Μάη.
Η φετινή Πρωτομαγιά είναι επίκαιρη όσο ποτέ. Πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία ενότητας του Σ.Κ. και την ελπίδα για τα λαϊκά στρώματα, τα οποία πλήττονται ολοένα και περισσότερο από τα σκληρά και άδικα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής.
Η ενότητα είναι καθήκον πλέον αν θέλουμε να τιμήσουμε τους αγωνιστές,  που έδωσαν τη ζωή τους και το αίμα τους για τα δικαιώματα, που καταργεί η σημερινή τρικομματική προδοτική κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες που χάραξαν αυτό το δρόμο.
Οι νεκροί και οι τραυματίες του Σικάγο, της Καισαριανής, οι καπνεργάτες είναι ζωντανοί στη μνήμη μας. Το 1893 ο Σπύρος Καλλέργης, με πρωτοβουλία του, διοργάνωσε τον πρώτο εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Ελλάδα.  Ύστερα από την ομιλία που εκφώνησε, κατευθύνθηκε στη Βουλή, όπου διάβασε ψήφισμα, το οποίο όμως ο Πρόεδρος της Βουλής αρνήθηκε να το δεχθεί. Αν και συνελήφθη για την πράξη του αυτή και καταδικάστηκε σε φυλάκιση, η εν λόγω ενέργειά του συνέβαλε, ώστε την επόμενη χρονιά ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς να είναι ενωτικός.
Σήμερα το ελάχιστο που οφείλουμε να πετύχουμε είναι η μαζικότητα στην αυριανή μας Απεργιακή Συγκέντρωση, η ενότητα στον αγώνα και στην πάλη. Οτιδήποτε άλλο εξυπηρετεί τον νεοφιλελευθερισμό, εξυπηρετεί την εξαθλίωση του λαού.
Ενότητα και αγώνας!!! Το οφείλουμε στους νεκρούς της εργατικής τάξης, το οφείλουμε σε αυτούς που με το αίμα τους ονόμασαν τον Μάη Ματωμένο, οτιδήποτε άλλο είναι δικαιολογίες.
Επιτέλους, ας προτάξουμε το συμφέρον της εργατικής τάξης. Ορισμένοι ας πετάξουν τον κομματικό τους μανδύα και ας μάθουν να ζουν χωρίς κομματική προστασία. Όλοι μαζί να ενωθούμε και να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική που πλήττει και εξαθλιώνει τον λαό μας και τα λαϊκά στρώματα.
Απεργούμε και διεκδικούμε:
  • Ανατροπή των υφεσιακών και αδιέξοδων πολιτικών που προκαλούν απολύσεις, ανεργία, φτωχοποίηση, κοινωνικό αποκλεισμό των εργαζομένων.
  • Υπογραφή κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με αξιοπρεπείς όρους και δίκαιες αμοιβές.
  • Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και ανάκληση της μνημονιακής νομοθεσίας, που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος.
  • Άρση και κατάργηση της επίταξης.
  • Ενίσχυση της βιωσιμότητας της Κοινωνικής Ασφάλισης και επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης.
  • Κατάργηση της άδικης φοροαιμακτικής  πολιτικής.
  • Πάταξη της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της φοροκλοπής με αποτελεσματικό τρόπο.
  • Αναδιανομή του πλούτου ενισχύοντας τους οικονομικά αδυνάτους.
  • Σταμάτημα των απολύσεων.
Διεκδικούμε μια Ελλάδα, μια Ευρώπη με κοινωνικές πολιτικές έχοντας πάνω από όλα  τον άνθρωπο.
Παλεύουμε και διεκδικούμε για την αποδέσμευση από τα μνημόνια θανάτου, που εφαρμόζονται.
Παλεύουμε και διεκδικούμε για να διασφαλίσουμε εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έτσι όπως μας αξίζει.
Όλοι μαζί μπορούμε!!!
Το ερώτημα είναι γιατί κάποιοι δεν το θέλουν. Μέχρι πότε θα είναι υποτακτικοί στο κόμμα.
Όλοι αύριο στην Απεργιακή Συγκέντρωση μπροστά από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στις 10:30 το πρωί.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.