12/6/13

24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΤ ΣΤΙΣ 13.6.2013


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΓΕΝΙΚΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΣΤΙΣ 13/06/2013Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.
Με πράξη Νομοθετικού περιεχομένου (Αριθμ. Α 139) βάζει η Κυβέρνηση την ταφόπλακα στην Αντικειμενική Ενημέρωση, στην Πολυφωνία, στον Πολιτισμό, στη Δημοκρατία.

Η ΕΡΤ απαιτείται να είναι ανοικτή, είναι ιδιοκτησία όλων των Ελλήνων πολιτών. Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ήταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας καταδικάζοντας το κλείσιμο της Δημόσιας Τηλεόρασης και τονίζοντας τον κομβικό ρόλο της ΕΡΑ Πάτρας, ως σημείο αναφοράς της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας, με την κάλυψη πολλών γεγονότων πολιτιστικών, θρησκευτικών, αθλητικών και πρώτιστα κοινωνικών για το σύνολο των ΟΤΑ στη Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο για το Δήμο Πατρέων.
Απαιτούμε άμεση ανάκληση της απαράδεκτης απόφασης που επιφέρει σοβαρό πλήγμα στη Δημοκρατία οδηγώντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και ανοίγοντας την πιο μαύρη σελίδα μετά τη μεταπολίτευση στη χώρα μας.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους να συμπαρασταθούν στις αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις στην ΕΡA Πάτρας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να αγωνιστούμε για ένα θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας της ΕΡΤ που θα κατοχυρώνει και θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, την αποδέσμευσή της από την εκάστοτε Κυβέρνηση και κάθε κέντρο πολιτικών και πελατειακών παρεμβάσεων.
Κοινή και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι ότι η ΕΡΤ δεν αποτελεί κομματικό λάφυρο στα χέρια καμιάς κυβέρνησης, ανήκει αποκλειστικά στον ελληνικό λαό και είναι υπόλογη μόνο στον Έλληνα φορολογούμενο. Η ΕΡΤ είναι κτήμα όλων των Ελλήνων πολιτών.
Οι αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης θα λήξουν μόνο όταν η Κυβέρνηση πάρει πίσω τις πραξικοπηματικές αποφάσεις της. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ (Αριθμ. Α 139).
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την Πέμπτη 13/06/2013 στην Απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Γεωργίου στις 10:00 π.μ. μετά από πρόταση των εργαζομένων της ΕΡΑ Πάτρας.
 

ΑΠΟ ΤΟ Ε.Κ.ΠΑΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.