30/8/13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων του ΤΑΣ Αχαΐας. Το ΤΑΣ Αχαΐας δημιουργήθηκε μετά το σεισμό του Ιουνίου 1993 για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Πάτρα και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Αχαΐας. Στελεχώθηκε από εργατικό δυναμικό το οποίο εξελίχθηκε σε ένα ιδιαίτερο εξειδικευμένο και έμπειρο σύμφωνα με τις αρμοδιότητες στελεχιακό δυναμικό μέσα στην 20ετη λειτουργία του.

Το προσωπικό της συγκεκριμένης υπηρεσίας έχει συνδράμει στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, όπως ήταν οι σεισμοί στα Γρεβενά (1995), στο Αίγιο (1995), στην Κόνιτσα (1996), στην Αθήνα (1999), στην Πρέβεζα (2000), στην Άμφισσα (2000), στην Ιστιαία (2000), στο Βαρθολομιό (2002), στη Λευκάδα (2003), στην Καλαμάτα (2004), στη Ζάκυνθο (2006), στην Ηγουμενίτσα (2007), στην Κέρκυρα (2007), στην Τριχωνίδα (2007), στην Πάτρα (2008), στις πυρκαγιές Αχαΐας και Ηλείας (2007), στις πλημμύρες Ιωαννίνων (2010) και στις πλημμύρες-κατολισθήσεις Άρτας, Ευρυτανίας Αιτωλοακαρνανίας (1996-1997) και πρόσφατα στη Φθιώτιδα.
Τώρα οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο πρώτο «κύμα» διαθεσιμότητας.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας ΖΗΤΑ από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να προβεί άμεσα σε Νομοθετική Ρύθμιση προκειμένου να διασφαλιστεί η μετακίνηση  άπαντων των εργαζομένων αλλά και η ακεραιότητα του χαρακτήρα των αρμοδιοτήτων τους. Κρίνεται άκρως απαραίτητο για την Αχαΐα και την ευρύτερη περιοχή να διαφυλαχτεί αναλλοίωτο το αντικείμενο και ο λειτουργικός σκοπός του ΤΑΣ στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, καθώς ζούμε σε μία χώρα που είναι πέμπτη στον κόσμο στους σεισμούς και σε μία Περιφέρεια ιδιαίτερα σεισμογενή. Για τον  λόγο αυτό το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει έντονα ότι η προστασία του έργου του ΤΑΣ Αχαΐας αποτελεί θέμα υπεράσπισης των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού του, αλλά και θέμα ασφάλειας της Αχαϊκής Κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.