26/9/13


ΨΗΦΙΣΜΑ

Διοικητικού Συμβουλίου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 25/09/2013

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με το ψήφισμά του αυτό εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την οργανωμένη δολοφονία αυτού του νέου ανθρώπου από στέλεχος του νεοναζιστικού μορφώματος Χρυσή Αυγή.

Καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε εγκληματική, βίαιη, αντιδημοκρατική δράση από όπου και αν προέρχεται.

Δεν υπήρξαμε και δεν θα υπάρξουμε κοινωνοί υπέρ της θεωρίας των δύο άκρων, της πόλωσης μεταξύ των συνανθρώπων μας, ενθαρρύνοντας συμπεριφορές και ενέργειες που οδηγούν σε εμφύλιο τη χώρα και τους πολίτες της.

Όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας, τα κόμματα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι Κοινωνικοί Εταίροι, έχουμε καθήκον να μην αφήσουμε ανοιχτούς δρόμους στο φασισμό, ούτε καν μία χαραμάδα…

Η βία δεν καταπολεμάται με βία. Εμείς συνθέτουμε το παζλ της Ελληνικής κοινωνίας, ο κάθε ένας χωριστά.

Εμείς οφείλουμε να τιθασεύσουμε το κτήνος που περιέχουμε μέσα μας, να σταματήσουμε την ανάπτυξή του, όταν κοινωνικές ή πολιτικές συγκυρίες συντελούν, βοηθούν, ενισχύουν τη βάρβαρη και αντιανθρώπινη παρουσία του «όπως είπε ο Μάνος Χατζηδάκης».

Η Δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει άμεσα και να εφαρμόσει την ισχύουσα ποινική νομοθεσία.

Μόνο τότε θα μπορούμε να μιλάμε για μια Δημοκρατική πολιτισμένη χώρα δικαίου, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη.

 

Από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.