2/9/13


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την αντίθεση του στην πρόθεση της Χρυσής Αυγής να πραγματοποιήσει συγκέντρωση μίσους, το βράδυ της Τρίτης, στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Πλ. Όλγας).

Η Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως είναι ένα κεντρικό και ιστορικό σημείο της πόλης, όπου εδρεύει το Εργατικό Κέντρο, δηλαδή το «σπίτι των εργατών», τα συνδικάτα και τα Κινήματα. Είναι το κέντρο αναφοράς και η αφετηρία των εργατικών αγώνων, των πορειών και των πολιτικών εκδηλώσεων των προοδευτικών δυνάμεων της κοινωνίας και δεν πρέπει να επιτραπεί σε ακραία φασιστικά μορφώματα να προκαλέσουν με τον τρόπο αυτό τις δυνάμεις της κοινωνίας των πολιτών και το εργατικό κίνημα.
Είναι προφανές λοιπόν, ότι ούτε η επιλογή του χώρου, ούτε η χρονική στιγμή (3η Σεπτέμβρη) που επιλέχθηκε για την εκδήλωση είναι τυχαία.
Οι αρμόδιες αρχές, ο Δήμος Πατρέων και η Ελληνική Αστυνομία ας αναλάβουν την ευθύνη για τη διατήρηση της έννομης τάξης, μη επιτρέποντας την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων μίσους, σε μια πόλη με έντονη παράδοση στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.