18/2/14ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
To Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει τη βίαιη, άνανδρη και απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφος  Σταυρούλα Παναγοπούλου - Νικολάου, Γενική Γραμματέας του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας χθες το απόγευμα, εντός του ισογείου χώρου του ΕΚΠ, από τον εμφανιζόμενο (ala cart) ως εκπρόσωπο, άλλοτε του Νέου Αριστερού Ρεύματος - ΝΑΡ και άλλοτε της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Θεόδωρο Μπελεζώνη.

Ο συγκεκριμένος, έχοντας στήσει κανονικό "καρτέρι" στην είσοδο του ΕΚΠ, επιτέθηκε απρόκλητα με σπρωξιές, φτυσιές, χτυπήματα, ύβρεις και άλλες επιθετικές πράξεις, εναντίον της Γενικής Γραμματέως της οργάνωσής μας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η σωματική της  ακεραιότητα (κινδύνευσε σοβαρά) και να κλονιστεί σοβαρά η υγεία της.
Το περιστατικό αυτό μόνο φρίκη και αποστροφή προκαλεί και προστίθεται σε ανάλογα περιστατικά, πρακτικές ωμής βίας και προπηλακισμών που δέχονται εκλεγμένοι εκπρόσωποί μας το τελευταίο χρονικό διάστημα από διάφορες "ομάδες".
Η επίθεσή αυτή αποτελεί πλήγμα για τη Δημοκρατία, το Συνδικαλισμό και την Εργατική Τάξη, δεν διαφοροποιείται από τον τρόπο δράσης συγκροτημένων φασιστικών - ναζιστικών ομάδων, ενώ μας οδηγεί σε σκοτεινές και επικίνδυνες εποχές.
Η αυτονόητη καταδίκη της εγκληματικής αυτής ενέργειας, αλλά και κάθε μορφής βίας, από όπου κι αν προέρχεται, δεν είναι αρκετή. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν προωθεί ούτε την προοδευτική στροφή ούτε τη ριζοσπαστικοποίηση της Ελληνικής κοινωνίας παρά μόνο τροφοδοτεί και συντηρεί τα ναζιστικά - φασιστικά μορφώματα. Σύσσωμο το σύνολο των θεσμικών οργάνων των συνδικάτων, με τους μαζικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα και συντονισμένα, προκειμένου να σταματήσουν τα φαινόμενα ωμής βίας που καταπονούν τα θεμέλια του Δημοκρατικού μας πολιτεύματος και τραυματίζουν σοβαρά τα ιδανικά της ελευθερίας.
ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΔΕΝ ΕΚΦΟΒΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ.
Οι κάθε μορφής και απόχρωσης εκφραστές του φαινομένου της βίας δεν θα μας λυγίσουν!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.