7/3/14

8 ΜΑΡΤΗ : ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει τον Διεθνή εορτασμό της γυναίκας, της Μάνας, της συζύγου, της κόρης, της εργαζόμενης, της άνεργης.

Κάθε χρόνο τιμάμε την 8 Μάρτη για τους αγώνες του γυναικείου κινήματος και τις κατακτήσεις τους στο κοινωνικό, εργασιακό, πολιτικό και ατομικό επίπεδο.
Φυσικά το σεβασμό στη γυναίκα δεν θα υποχρεώσουν οι Νόμοι και οι εορτασμοί, αλλά οι ίδιοι οι άνθρωποι σύμφωνα με τις αρχές τους, τις αξίες τους και την παιδεία που έχουν. Και αυτό εκφράζεται μέσα από την αναγνώριση και την ισότητα στη συνεργασία. Σίγουρα οι άνδρες δεν είναι ίδιοι με τις γυναίκες, αλλά μπορούν να αποδείξουν ότι είναι ίσοι.
Η καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των γυναικών συνεχίζεται δυστυχώς σε όλο τον κόσμο μέχρι σήμερα.
Η Πολιτεία οφείλει μια ειλικρινή ΣΥΓΝΩΜΗ στις γυναίκες για τη δραματική υποχώρηση του επιπέδου προστασίας τους και τις πράξεις ή παραλείψεις της στην άρση των στερεοτύπων που τις ωθούν σε εσωστρέφεια και περιθωριοποίηση. Οφείλει όχι μόνο να μην προχωρήσει στα νέα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τη δήθεν μείωση του μη μισθολογικού κόστους με την κατάργηση των εισφορών κοινωνικής ασφάλειας υπέρ της οικογένειας, αλλά αντιθέτως να ενισχύσει τους σχετικούς πόρους του ΟΑΕΔ και των αρμόδιων Υπουργείων από τους οποίους καλύπτονται στοιχειωδώς οι προνοιακές παροχές και υπηρεσίες προς τις εργαζόμενες γυναίκες.
Το Ε.Κ.Πάτρας και η Γ.Σ.Ε.Ε. καλούν τις γυναίκες να απαντήσουν δυναμικά στις δυνάμεις που τις ωθούν στην εσωστρέφεια και την απομόνωση και να συστρατευθούν στα σωματεία για να ενισχύσουν με τη φωνή και την παρέμβασή τους, τη συλλογική δράση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.