28/4/14ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2014
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η 1η Μάη γιορτάζεται ως Παγκόσμια ημέρα των Εργατών. Είναι ημέρα Μνήμης, Τιμής & Αγώνα, για τα βασικά και θεμελιώδη εργατικά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.

Όσα εργασιακά δικαιώματα με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια, οι νεοφιλελεύθερες και Τροϊκανές πολιτικές προσπαθούν να τα ισοπεδώσουν και να καταργήσουν τα Συνδικάτα.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη οι Έλληνες εργαζόμενοι, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σ’ όλο τον κόσμο που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις κοινωνικές διακρίσεις, στη ξενοφοβία, στο ρατσισμό.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας τιμώντας τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος που υπερασπίστηκαν με την ίδια τη ζωή τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και αγώνα στην Πρωτομαγιάτικη Απεργιακή Συγκέντρωση την Πέμπτη 1η Μάη 2014.

Απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές, η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μια και μοναδική:
ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΑΝΕΡΓΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αγωνιζόμαστε και Απεργούμε:
·         Για να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές για την επαναφορά των κεκτημένων μας, την περιφρούρηση των ασφαλιστικών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων.
·         Για να επιβάλλουμε την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, με αξιοπρεπείς μισθούς και ημερομίσθια για ΟΛΟΥΣ και την προστασία - κατοχύρωση των θέσεων εργασίας.
·         Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της κινητικότητας.
·         Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας.
·         Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
·         Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
·         Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
·         Για να ακυρώσουμε την κυριαρχία και τη δικτατορία των αγορών και των τραπεζιτών.
·         Για να δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας, βοήθειας και αλληλεγγύης στους εργαζόμενους, έλληνες και μετανάστες, που βιώνουν το φάσμα της ανεργίας, της εκμετάλλευσης και της καταδίωξης.
·         Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματα μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματα μας.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
Όλοι στην συγκέντρωση μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας την ΠΕΜΠΤΗ 1η ΜΑΗ 2014 και ώρα 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.