7/4/14ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΣΤΙΣ 09/04/2014

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους στην 24ωρη Γενική Απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου  στη συγκέντρωση, συλλαλητήριο στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Ε.Κ.Πάτρας.


Απεργούμε, Διαδηλώνουμε και Απαιτούμε:
·        Την Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας.
·        Πάταξη της Ακρίβειας και των ΚΑΡΤΕΛ.
Μείωση των τιμών και όχι μείωση των μισθών και των συντάξεων.
·        Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου. Αποκατάσταση της διαδικασίας, του περιεχομένου και της καθολικότητας ισχύος του συνόλου των όρων (μισθολογικών και λοιπών) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και άμεση επαναφορά σε σταθερές βάσεις των πυλώνων του συλλογικού εργατικού δικαίου για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη μετενέργεια του συνόλου των όρων τους.
·        Παράταση της αναστολής πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των εργατικών οικογενειών, για όσο καιρό διαρκεί η κρίση και τα μνημόνια.
·        Κατάργηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας των ελαστικών μορφών απασχόλησης, των διαθεσιμοτήτων και των συγκαλυμμένων απολύσεων των εργαζομένων μέσω της κινητικότητας.
·        Ακύρωση των συνταγών εκποίησης και ιδιωτικοποίησης των ΔΕΚΟ και των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ, ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑΣ, ΛΑΡΚΟ, ΔΕΗ, ΕΡΤ, πρέπει να παραμείνουν υπό κρατικό έλεγχο.
·        Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας για όλους.
Αυστηρό κρατικό έλεγχο στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια.
Ενίσχυση της τεχνικής εκπαίδευσης με επαγγελματικά δικαιώματα και πρόσβαση στην αγορά εργασίας.
·        Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας.
·        Σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες – Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική
άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
·        Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
·        Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
·        Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής.
·        Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ

Η κρίση δεν προκλήθηκε από τους εργαζόμενους , τους συνταξιούχους και τους ανέργου,ς οι οποίοι συνεχίζουν να σηκώνουν το βάρος της αναλγησίας όσων λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο και όσων ανερυθρίαστα συνεχίζουν να φοροκλέπτουν και να εισφοροδιαφεύγουν και να παραμένουν στο απυρόβλητο.
Χρειάζεται ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενωτικά να αγωνιστούμε για να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε λύσεις φιλεργατικές και αναπτυξιακές προς όφελος του λαού και της χώρας μας.


Αντιστεκόμαστε ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ
Απαιτούμε ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Λέμε ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΡΟΣΤΑ στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στις 9 Απρίλη, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.