13/3/15

ΑΠΑΝΘΡΩΠΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΣΤΗ ΧΑΛΑΝΔΡΙΤΣΑΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη ρατσιστική απάνθρωπη εκμετάλλευση των επτά συναδέλφων μεταναστών από άνθρωπο σε άνθρωπο και ιδιαίτερα από τον ιδιοκτήτη του πτηνοτροφείου που θησαύριζε σε βάρος τους στη Χαλανδρίτσα.
Επίσης επισημαίνουμε ότι η υποστελέχωση των ελεγκτικών μηχανισμών ευνοούν αυτές τις τραγικές καταστάσεις.
Γι’ αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού και καταπάτησης των ανθρώπινων δικαιωμάτων έχει δημιουργηθεί μία σύμπραξη μέσω της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO), μεταξύ των ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ,  για την καταπολέμηση των απαγορευμένων διακρίσεων και της εκμετάλλευσης στους χώρους εργασίας.
Στόχος είναι η δημιουργία κοινών δράσεων εργαζομένων και εργοδοτών μέσω των οποίων επιδιώκεται να αναδειχθεί η αξία του κοινωνικού διαλόγου για την ευαισθητοποίηση του κόσμου της εργασίας μέσα στην πολυφυλετική και αλληλοεξαρτώμενη σύγχρονη κοινωνία, σηματοδοτώντας την ανάγκη οικοδόμησης κουλτούρας σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, με απώτερο στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική καταπολέμηση των φαινομένων ρατσισμού  και εκμετάλλευσης σε χώρους εργασίας.
Θεωρούμε ότι η εκμετάλλευση των εργαζομένων και ιδιαιτέρως των μεταναστών βρίσκεται στα ύψη και αυτό γιατί δεν καταγγέλλεται από τους ίδιους λόγω ανέχειας.
Το Ε.Κ.Πάτρας τονίζει ότι όπου υπάρχει ανθρώπινη εκμετάλλευση πρέπει να καταγγέλλεται, διότι μόνο έτσι μπορεί να παταχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.