17/4/15

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗ ΠΑΤΡΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο συμπαρατάσσεται στο πλευρό του Συλλόγου Ναυτεργατών Πατρών Πορθμείου Ρίου - Αντιρρίου και ζητά άμεση αναστολή της απόφασης Φ. 512.3/2015 – 1157/2015 (ΦΕΚ 246Β΄/2015) του Κεντρικού Λιμενάρχη Πάτρας για την υποχρεωτική ζύγιση των φορτηγών οχημάτων που διέρχονται από το Πορθμείο Ρίου - Αντιρρίου
και επειδή δεν υπάρχει πλάστιγγα στην περιοχή μας όσα φορτηγά δεν έχουν εντός 4 ωρών ζυγολόγιο δεν θα διέρχονται. Αυτό επισημαίνουμε είναι ένα μέτρο που δεν διασφαλίζει απόλυτα τον έλεγχο διότι, π.χ. εάν ένα φορτηγό ξεκινήσει από την Αθήνα και κόψει ένα ζυγολόγιο και στη διαδρομή σταματήσει στο Αίγιο και φορτώσει και στον έλεγχο επιδείξει το ζυγολόγιο της Αθήνας, αυτό που ελέγχεται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Το μέτρο το οποίο επιβάλει ο Λιμενάρχης της Πάτρας (το οποίο δεν έχει εφαρμοστεί καθολικά σε όλα τα λιμάνια της χώρας), χωρίς πρώτα να έχει εγκαταστήσει γεφυροπλάστιγγα οδηγεί 80 οικογένειες στην ανεργία επιδεινώνοντας την τοπική αγορά εργασίας η οποία βιώνει δυσβάστακτες καταστάσεις.
Επίσης, αυτό δημιουργεί τη μονοπώληση του Πορθμείου από τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε και έχει ως αποτέλεσμα την κατάργηση – συρρίκνωση του αριθμού των φέρι-μπόουτ καταργώντας έτσι και τη δυνατότητα μετακίνησης των πολιτών, οι οποίοι μεταφέρονται δωρεάν.
Το Ε. Κ. Πάτρας ζητά άμεσα την αναστολή της απόφασης του Λιμενάρχη μέχρι την εγκατάσταση της γεφυροπλάστιγγας και την τοποθέτησή της πριν τη διασταύρωση ΓΕΦΥΡΑΣ – ΠΟΡΘΜΕΙΟ, έτσι ώστε να είναι υποχρεωτική η ζύγιση των φορτηγών ανεξάρτητα εάν αυτά διέλθουν από τη Γέφυρα ή από το πορθμείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.