19/5/15

24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομικη Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται στο πλευρό των συναδέλφων εργαζομένων στην Υγεία.
Χαιρετίζει την 24ωρη Πανελλαδική Πανυγειονομική Κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ την 20η Μάη 2015, αλλά και το Συλλαλητήριο και Πανελλαδική Συγκέντρωση που γίνεται στην Αθήνα στις 12:30 μ.μ. έξω από το Υπουργείο Υγείας.
Η Υγεία είναι Δημόσιο Αγαθό και το κράτος έχει την πλήρη ευθύνη και υποχρέωση για την παροχή υπηρεσιών υγείας στο σύνολο των πολιτών.
Οι υπηρεσίες πρέπει να παρέχονται ισότιμα σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από την οικονομική και την κοινωνική κατάσταση του καθενός.
Σήμερα εάν δεν έχεις χρήματα πεθαίνεις!
Έχει χαθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της περίθαλψης Υγείας, όπου στους κόλπους της πρέπει να συμπεριλαβαίνει, όπως προείπαμε, τους πάντες ακόμα και τους ανασφαλίστους και άπορους ασθενείς.
Εκτός των ασθενών καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης και οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία. Η υποχρηματοδότηση του συστήματος και η υποστελέχωση δημιουργούν τεράστιο λειτουργικό πρόβλημα στα Κέντρα Υγείας.
Αξίζει να επισημάνουμε ότι η εργασία και η προσφορά των εργαζομένων στην υπερεντατικοποίηση της δουλειάς τους χάρη στην έλλειψη προσωπικού είναι ηρωική!
Βρίσκονται αντιμέτωποι καθημερινά με το στρες, το άγχος, την καταπίεση, την αβεβαιότητα στην εργασία και τα συνεπακόλουθα προβλήματα της οικονομικής κρίσης.
Η Υγεία είναι θέμα όλων μας.
Το Ε.Κ.Πάτρας καλεί όλα τα Σωματεία και τους πολίτες με ενότητα όλοι μαζί να συγκεντρωθούμε στις 20/05/2015, ώρα 12:00 μ.μ. στην Πλατεία Γεωργίου για να διαδηλώσουμε και να διεκδικήσουμε:
ü  Δωρεάν Δημόσια Υγεία και Πρόνοια για όλους.
ü  Καμία ιδιωτικοποίηση, καμία σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα.
ü  Επαρκής στελέχωση εργατικού δυναμικού στα Δημόσια Νοσοκομεία και χρηματοδότηση του ΕΣΥ.
ü  Άμεσες και κατ’ εξαίρεση προσλήψεις το Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, επιστροφή όλων των μετακινημένων και αύξηση του προϋπολογισμού τουλάχιστον κατά 40%.
ü  Κατάργηση των μνημονιακών πολιτικών όπου συρρικνώνουν και ιδιωτικοποιούν το ΕΣΥ, για την καλύτερη λειτουργία των δομών Υγείας με οργανισμούς ανάπτυξης.
ü  Εξόφληση δεδουλευμένων, νυχτερινών-αργιών.
ü  Ανάκτηση μισθολογικών απωλειών.

Ο Αγώνας συνεχίζεται για την επαναφορά όλων των Κοινωνικών Δικαιωμάτων.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΤΑΛΑΝΤΕΥΤΑ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.