4/6/15

05 Ιουνίου 2015 "Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος"ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από το 1972 στις 05 Ιουνίου κάθε χρόνο γιορτάζεται η «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος».

Σήμερα περισσότερο από ποτέ που η κλιματική αλλαγή άκρως ανησυχητικά μεταβάλει τις λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία και η σπουδαιότητα της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» τίθεται επιτακτική προτεραιότητα. Χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου να αναπτυχθεί η κουλτούρα και η περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση, που θα ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του παιδιού στο σχολείο.
Η λήψη κεντρικών αποφάσεων και μέτρων που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα πιο ανθρώπινη, δημιουργώντας περισσότερους χώρους πρασίνου και διαχωρίζοντας τα απορρίμματα αποτελεσματικά, καθώς και η προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η εφαρμογή τη Νομοθεσίας χωρίς διακρίσεις στους παραβάτες, αποτελούν τη βάση για την αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτικών κοινωνιών.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας στέλνοντας ένα συμβολικό μήνυμα δράσης για το Περιβάλλον θα πραγματοποιήσει στις 05 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:30 π.μ. δενδροφύτευση καρποφόρων δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο του Ιδρύματος Στήριξης Ογκολογικών Ασθενών Η ΕΛΠΙΔΑ, στη Λεωφόρο Ιπποκράτους, Πλησίον Πανεπιστημίου.
Γιατί το Περιβάλλον, η ποιότητα ζωής και η ψυχική γαλήνη είναι αλληλένδετα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.