7/9/15

ΤΟ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΗ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των σχολικών καθαριστριών-τών συμπαραστεκόμενο στο δίκαιο και διαρκή αγώνα τους.
Η απερχόμενη Κυβέρνηση την οποία καταγγέλλουμε χώρισε τις καθαρίστριες-τες σε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων, ασχέτως εάν όλοι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στις προεκλογικές της δεσμεύσεις, για μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους τους συμβασιούχους εργαζόμενους.

Φρόντισε ψηφοθηρικά να τακτοποιήσει τα «δικά της παιδιά», τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άφησε στον «αέρα» 10.500 συμβασιούχες-χους καθαρίστριες-στες σε όλη την Ελλάδα στα Δημόσια σχολεία με μισθούς των 150.00 ευρώ, 200.00 ευρώ και 300.00 ευρώ. Ξεχνώντας το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου (ως Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης) με το οποίο έγιναν ΙΔΑΧ οι τότε συμβασιούχες-χοι καθαρίστριες-στες, έχουν περάσει 10 χρόνια και οι σχολικές-κοι καθαρίστριες-στες παραμένουν ακόμα με σύμβαση έργου.
Κατόπιν της υπογραφής της πράξης νομοθετικού περιεχομένου με ΦΕΚ 102/Α/26-08-2015 για την ανανέωση των συμβάσεων έργου για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2015-2016 δεν υπάρχει διευκρινιστική εγκύκλιος από το Υπουργείο Παιδείας προς τους Δήμους που να καθορίζει την ακριβή ημερομηνία έναρξης εργασίας των συμβασιούχων καθαριστριών-στών στα σχολεία.
Σε λίγες ημέρες τα σχολεία ανοίγουν, χωρίς την καθαριότητα, με κίνδυνο την υγεία των παιδιών μας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα να σταλεί από την Κυβέρνηση που θα προκύψει στις 20/09/2015 άμεσα η διευκρινιστική εγκύκλιος για να επιστρέψουν οι εργαζόμενες-νοι στη δουλειά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.