21/10/15

ΨΗΦΙΣΜΑ Διοικητικού Συμβουλίου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 21/10/2015ΨΗΦΙΣΜΑ
Διοικητικού Συμβουλίου Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 21/10/2015

Η Ελλάδα καθημερινά κατακλύζεται από χιλιάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στα ελληνικά νησιά.

Ξεριζωμένοι έχοντας χάσει τα πάντα και βιώνοντας έναν αδυσώπητο πόλεμο τα τελευταία χρόνια και προκειμένου να ξεφύγουν από τον όλεθρο του πολέμου, ψάχνουν διόδους εξόδου προς ασφαλέστερες χώρες, παίζοντας τη ζωή τους κορώνα γράμματα στα χέρια των δουλεμπόρων.
Καθημερινά παρακολουθούμε από τις οθόνες μας ένα ατελείωτο θρίλερ μη μπορώντας να το διαχειριστούμε γιατί δεν είναι κάποια ταινία αλλά πραγματικότητα! Να θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους ανθρώπινες ζωές – αγγελούδια, αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο μια ήρεμη ζωή.
Κανένας ελεγκτικός μηχανισμός από ξηρά και από θάλασσα ενάντια στους δουλεμπόρους.
Τα συμφέροντα μεγάλα!
Χώρα κλειδί χαρακτηρίζεται η «Τουρκία» προκειμένου να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό. Αν και οι περισσότεροι Σύριοι φεύγοντας από εκεί έχουν τα νομιμοποιητικά έγγραφα για να ταξιδέψουν με τα μέσα μεταφοράς προς τις άλλες χώρες, πάραυτα πέφτουν στα χέρια των δουλεμπόρων όπου αλωνίζουν ανενόχλητα.
Εν όψει των εκλογών στην Τουρκία γίνονται και τα μεγάλα παζάρια με την Ε.Ε.
Η Ε.Ε. καλείται να αποδείξει έμπρακτα ότι είναι η Ευρώπη των Λαών και της Αλληλεγγύης σε ότι αφορά τον ανθρωπισμό και τα δικαιώματα του ανθρώπου.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση
·        Δημιουργία αξιοπρεπών κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας.
·        Υποδομές και εργατικό δυναμικό για τη διάσωση, καταγραφή, ταυτοποίηση, στέγαση, σίτιση, περίθαλψη, ιατροφαρμακευτική κάλυψη και ασφαλή μεταφορά από τα νησιά στα σημεία εξόδου από τη χώρα.
·        Επίσης επαγρύπνηση και εκτεταμένο έλεγχο  στα θαλάσσια ύδατα προς εντόπιση των δουλεμπόρων.

Το Ε.Κ.Πάτρας προς ένδειξη Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης προς τους ξεριζωμένους αδελφούς μας πρόσφυγες καλεί τα σωματεία μέλη του, τους τοπικούς φορείς, επιχειρηματίες, απλούς πολίτες να συμβάλουν με την προσφορά τους στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, υπνόσακων, σκηνών, φαρμάκων κλπ, όπου θα συγκεντρωθούν στο Ε.Κ.Πάτρας και θα μεταφερθούν με ασφαλή τρόπο στους πρόσφυγες μετανάστες.
Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου με πίνακα των ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και οι ημέρες και ώρες παραλαβής της προσφοράς στο Ε.Κ.Πάτρας.


Από τη Διοίκηση του Ε.Κ.Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.