8/9/15

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαρατάσσεται διαχρονικά στο πλευρό των Σχολικών Καθαριστριών & Καθαριστών ΠάτραςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαρατάσσεται διαχρονικά στο πλευρό των Σχολικών Καθαριστριών-τών Πάτρας και καταγγέλλει το Υπουργείο Παιδείας για την ανάλγητη και αντεργατική απόφαση μείωσης του ποσοστού του 10% των ανθρωποωρών απασχόλησης τους από τη χρηματοδότηση του διδακτικού έτους 2015-2016.

Το Ε.Κ.Πάτρας Απαιτεί και Διεκδικεί από το Δήμο Πατρέων και δη από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας να κάνει πράξεις τις δηλώσεις του για μονιμοποίηση.
Απαιτούμε την αναπλήρωση της μείωσης του πενιχρού εισοδήματος του 10% από το Δήμο, όπως είχε γίνει παλαιότερα με τους Σχολικούς Τροχονόμους, όπου είχε δοθεί συμπληρωματική ενίσχυση στην αμοιβή τους, από το Δήμο.
Απαιτούμε επίσης από 01/09/2015 την πρόσληψη στην εργασία τους, γιατί μεθοδευμένα τους αφαιρέθηκε το δικαίωμα να αναλάβουν τα καθήκοντά τους μετατοπίζοντας την ημερομηνία για τις 14/09 τυπικά, ενώ εντέχνως τις/τους προέτρεψαν να είναι τα σχολεία καθαρά από την ημέρα του Αγιασμού, δηλαδή από 01/09/2015. Το ΦΕΚ ανέφερε ότι ίσχυε την προηγούμενη χρονιά. Αναλάμβαναν καθήκοντα και μετά έρχονταν οι διευκρινιστικές. Κάτι που τήρησαν όλοι οι Δήμοι πλην του Δήμου Πατρέων. Ο εξευτελιστικός μισθός των 300,00 και 400,00 ευρώ, όπου αναλογεί σε 10-18 αίθουσες ημερησίως με γραφεία, τουαλέτες, κοινόχρηστους  και περιβάλλοντες χώρους, με 8 και 9 ώρες απασχόλησης, λειτουργεί ως τροχοπέδη στο ασφαλιστικό και στο συνταξιοδοτικό για τις/τους σχολικές-κούς καθαρίστριες-τές.
Δεν δίστασαν να τους αφαιρέσουν 13 ημέρες με τα ένσημά τους!!! κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Ιδιαίτερα ανησυχητικό και επικίνδυνο είναι ότι δεν έχουν σταλεί στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ οι συμβάσεις από το Δήμο, ενώ έχουν εγκριθεί τα χρήματα που αφορούν το πρώτο τετράμηνο της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, Σεπτέμβριος 2015-Δεκέμβριος 2015 για να πληρωθούν έγκαιρα και χωρίς καθυστέρηση οι σχολικές-κοί καθαρίστριες-τές. Επίσης δεν έχουν σταλεί στον ΟΑΕΔ οι αναγγελίες προσλήψεων από το Δήμο, ενώ οι συναδέλφισσες-φοι εργάζονται.
Απαιτούμε και Διεκδικούμε:
·        Ανάκληση της Απόφασης μείωσης ανθρωποωρών του 10% από το Υπουργείο Παιδείας.
·        Να δοθεί από το Δήμο το ποσοστό 10% ως συμπληρωματική ενίσχυση του πενιχρού εισοδήματος των σχολικών Καθαριστριών-τών όπως τότε με τους Σχολικούς Τροχονόμους.
·        Η ανάληψη των καθηκόντων τους να ισχύει από 01/09/2015, όπως πραγματικά συνέβη και όχι όπως θέλησε να το παρουσιάσει ο Δήμος.
·        Να σταλούν άμεσα από τον Δήμο οι αναγγελίες πρόσληψης στον ΟΑΕΔ.
·        Να σταλούν άμεσα από το Δήμο οι συμβάσεις τους στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ.
·        ΒΑΕ για τις/τους συμβασιούχες/χους Σχολικές-κοί Καθαρίστριες-τές, όπως και οι μόνιμες.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας μαζί με το Σύλλογο Καθαριστών & Καθαριστριών Πάτρας θα συνεχίσει αταλάντευτα τον Αγώνα για την επίλυση όλων των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σχολικές-κοί Καθαρίστριες-τες της πόλης μας και για τη μονιμοποίηση των Συναδέλφων Συμβασιούχων, διότι πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και όπως έχουμε πει δεν μπορεί να υπάρχουν καθαρίστριες-τές δύο ταχυτήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.