16/11/15

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας Τιμά και Χαιρετίζει την Ηρωική Φοιτητική Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας Τιμά και Χαιρετίζει την Ηρωική Φοιτητική Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973 έχοντας στη μνήμη μας ύστερα από 42 χρόνια το σύνθημα «ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ένα σύνθημα επίκαιρο όσο ποτέ!

Στις 17 Νοέμβρη του 1973 δόθηκαν αιματηροί αγώνες για την πτώση της Χούντας διεκδικώντας Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.
Η εξέγερση των φοιτητών φωτεινό παράδειγμα απέναντι στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ισοπέδωση.
Σήμερα ενωμένο και αλληλέγγυο το Συνδικαλιστικό Κίνημα απαιτείται να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Μνημονίων, όπου έχουν εξαθλιώσει τον Ελληνικό Λαό και να επαναφέρει τα κεκτημένα μας.
Πολύ δυναμικά πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Ατομικής και Συλλογικής Ελευθερίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, το αναμφισβήτητο δικαίωμα της Εργασίας, την Κοινωνική Προστασία, τη Μόρφωση και την Υγεία.
Το Ε.Κ.Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους Ειρηνικά, Μαζικά και Ενωτικά να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 18:00 μ.μ. στο Παράρτημα και στην πορεία που οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους.
ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.