24/11/15

25η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των ΓυναικώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας 
κατά των Γυναικών

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας για την 25η Νοέμβρη Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών επισημαίνει ότι η κακοποίηση των γυναικών στο οικογενειακό, εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον τα τελευταία χρόνια είναι πολύ πιο έντονη και οι διαστάσεις πολύ μεγάλες εν όψει της κρίσης.

Η Βία κατά των Γυναικών περιλαμβάνει κάθε πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τη ψυχολογική βλάβη, τη σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη, τη μόρφωση κλπ.
Η έμφυλη βία πλήττει κυρίως τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις γυναίκες οι οποίες ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι μετανάστριες, οι μονογονείς, οι γυναίκες σε οικονομική εξαθλίωση κλπ.
Τα παιδιά μας πρέπει να εκπαιδεύονται από τη νηπιακή τους ηλικία στην έμφυλη ισότητα. Όσο ανεχόμαστε, δεν απομονώνονται και δεν καταδικάζονται απόψεις που στηρίζουν και προωθούν το κυριαρχικό δικαίωμα του ενός φύλου θα διαιωνίζεται αυτό το βάρβαρο έγκλημα εναντίον των γυναικών.
Ο ΟΗΕ το 1999 ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αγωνίζεται και στηρίζει τον κοινωνικό αγώνα για την ισότητα των φύλων και μέσα από τη Γραμματεία των Γυναικών της ΓΣΕΕ.
Καλούμε όλες τις εργαζόμενες, άνεργες και συνταξιούχες γυναίκες να καταγγέλλουν και να μην ανέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας εναντίον τους!
Από το Ε.Κ.Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.