2/2/16

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΕΝΙΚΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 04/02/2016 - «Όχι» της κοινωνίας στο νέο Ασφαλιστικό – Έρευνα της ALCO για τη ΓΣΕΕΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΓΕΝΙΚΗΣ 24ΩΡΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ  ΣΤΙΣ 04/02/2016

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλους τους Εργαζόμενους, Συνταξιούχους, Ανέργους, Αυτοαπασχολούμενους, Επιστημονικούς Συλλόγους, Αγρότες, τους Νέους, όλη την κοινωνία να ενώσουμε τη Φωνή μας και να Εναντιωθούμε στις Μνημονιακές πολιτικές στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 4 Φλεβάρη 2016  στη συγκέντρωση, συλλαλητήριο στις 10:30 π.μ. μπροστά στο Ε.Κ.Πάτρας.

Όταν ο Αγώνας είναι Ενωτικός και Μαζικός μπορούμε να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να αποτρέψουμε τα χειρότερα.
Όλοι θυμόμαστε στο παρελθόν τις κινητοποιήσεις για τον αντιασφαλιστικό «Νόμο Σιούφα» και για το «ασφαλιστικό Γιαννίτση».
Τα τελευταία πέντε χρόνια πληρώνουν το μάρμαρο οι ασθενέστερες κοινωνικά ομάδες.
Φόροι, ΕΝΦΙΑ, Ασφαλιστικό, Ανεργία, Κόκκινα Δάνεια.
Στον ιδιωτικό τομέα το 70% των εργαζομένων είναι με ατομικές συμβάσεις εργασίας.
Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συνάδελφοί μας είναι απλήρωτοι από 3 έως και 12 μήνες.
Οι μισθοί και οι συντάξεις κατακερματίζονται.
1,5 εκ. άνεργοι εκ των οποίων το 50% είναι γυναίκες και νέοι.
Το νομοσχέδιο του Ασφαλιστικού γνωρίζουμε όλοι ότι είναι φορολογικό και πλήττει τους πάντες, Εργαζόμενους, Συνταξιούχους, Αυτοαπασχολούμενους, Επιστήμονες, Αγρότες.
Το πρόβλημα του Ασφαλιστικού είναι η μη εισροή πόρων, η υψηλή ανεργία, η εισφοροδιαφυγή, η εισφοροκλοπή, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο θα λειτουργήσει σε μαζική κλίμακα ως αντικίνητρο για την ασφάλιση των εργατών και των εργαζομένων με αποτέλεσμα να πάρει τεράστιες διαστάσεις η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία.
Χρειάζεται ένα μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, γιατί η χώρα μας παράγει πλούτο. Ένα νέο μοντέλο Ανάπτυξης με δημιουργία θέσεων εργασίας έτσι ώστε να υπάρξει εισροή πόρων και να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα.
Με τον τρόπο που προσπαθούν να το επιλύσουν δεν υπάρχει προοπτική και ανατρέπουν βασικά χαρακτηριστικά της κοινωνικής ασφάλισης. Σε ένα χρόνο θα έχει τοποθετηθεί η ταφόπλακα του Ασφαλιστικού και θα έχουμε οδηγηθεί στην ιδιωτικοποίηση.

Απεργούμε, Αντιστεκόμαστε, Αντιδρούμε και Απαιτούμε:

 • Nα μην περάσει o οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 • Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 • Την Ακύρωση των πολιτικών λιτότητας.
 • Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων. Καμία εξαίρεση από την εργατική προστασία λόγω ηλικίας.
 • Να σταματήσει κάθε σκέψη για διαθεσιμότητες, απολύσεις, λουκέτα και ιδιωτικοποιήσεις σε οργανισμούς στρατηγικής σημασίας.
 • Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 • Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
 • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 • Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.
 • Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
 • Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας για όλους.
 • Απαγόρευση των απολύσεων σε επιχειρήσεις που έλαβαν χρηματοδότηση ή επιδοτήσεις, αύξηση και επιμήκυνση του επιδόματος ανεργίας.
 • Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
 • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Ελάφρυνση των μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη της φορολογικής επιδρομής. Ανάπτυξη με ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης της απασχόλησης και μείωσης της ανεργίας.
 • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).
 • Επανασύσταση των φορέων Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία όσο ποτέ γιατί έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΑΛΓΗΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.

ΩΣ ΕΔΩ!!!

Το Ε.Κ.Πάτρας απευθύνει έκκληση ενότητας και μαζικότητας στη Γενική Απεργία της Πέμπτης 4 Φλεβάρη στη συγκέντρωση και πορεία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας στις 10:30 π.μ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!!

«Όχι» της κοινωνίας στο νέο Ασφαλιστικό – Έρευνα της ALCO για τη ΓΣΕΕ

Δεν αποδέχεται η κοινωνία την επιχειρούμενη από την κυβέρνηση ασφαλιστική μεταρρύθμιση, σύμφωνα με τα ευρήματα έρευνας που διενήργησε η εταιρεία ΑLCO για λογαριασμό της ΓΣΕΕ.
Το 74% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του συστήματος ασφάλισης, ενώ η αρνητική άποψη κυμαίνεται από το 64% έως και το 93% στους ψηφοφόρους όλων των κομμάτων.
Γράφημα της έρευνας της Alco για τη ΓΣΕΕ
Γράφημα για εκτίμηση ανά κόμμα
8 στους 10 θεωρούν ότι η αύξηση των εισφορών θα επιδεινώσει την ανασφάλιστη εργασία και δεν δέχονται το θάρρος της μεταρρύθμισης να πέσει σε νέους ασφαλισμένους.
Γράφημα επίδραση
Γράφημα εναλλακτική
Το 54% πιστεύει ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση για την ενίσχυση του συνταξιοδοτικού, η οποία θα διασφαλίσει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

 http://www.athina984.gr/2016/02/01/ochi-tis-kinonias-sto-neo-asfalistiko-erevna-tis-alco-gia-ti-gsee/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.