5/5/16

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2016ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ 2016
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει προσκλητήριο Ενότητας, Τιμής και Αγώνα προς όλους τους Εργαζόμενους, Ανέργους, Συνταξιούχους, προς τις Νέες και τους Νέους για να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ένα Αγωνιστικό και Δυναμικό παρόν την Κυριακή 8 Μάη, ώρα 11:00 π.μ. μπροστά στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, για να τιμήσουμε την 1η Μάη την Εργατική Πρωτομαγιά. Γιατί η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία.

Για να αποδώσουμε φόρο τιμής στους Αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος που κατέκτησαν με την ίδια τους τη ζωή και υπερασπίστηκαν τα Εργασιακά μας Δικαιώματα όπου με αγώνα και αίμα κατακτήθηκαν εδώ και 100 χρόνια.

Πάλεψαν και θυσιάστηκαν για το 8ωρο, για τη μόνιμη και Πλήρη Εργασία, για τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, την ΙΣΟΤΗΤΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΕΙΡΗΝΗ.

Έχουμε υποχρέωση να επαναφέρουμε τα κεκτημένα μας όπου ισοπέδωσαν και προσπαθούν να αποτελειώσουν οι νεοφιλελεύθερες και τροϊκανές πολιτικές και φυσικά έχοντας ως στόχο την κατάργηση των Συνδικάτων.
Ο Αγώνας είναι Μονόδρομος.
Η Κυβέρνηση «η Κυβέρνηση της Αριστεράς» εξακολουθεί με την ίδια εμμονή να πλήττει τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα αφήνοντας στο απυρόβλητο με μια συγκαλυμμένη προστασία, τους φοροκλέπτες, τους μεγαλοοφειλέτες εκχωρώντας το δημόσιο πλούτο σε πανίσχυρους εγχώριους και διεθνείς ομίλους και υποβαθμίζοντας την Υγεία, την Παιδεία, την Πρόνοια, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Έρχεται ένα Φορολογικό-Ασφαλιστικό που ισοπεδώνει ότι άντεξε στην κρίση.
Έχουμε 30% ανεργία και ζητάει από το 40% από τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα να πληρώσουν τα νέα μέτρα!!!  Αυτό γνωρίζουμε οι Πάντες ότι οδηγεί σε Μη Ανάπτυξη!!
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ.
Και πώς Αλήθεια μπορεί και μιλάει η Κυβέρνηση για Βιώσιμο Χρέος;;;
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

Πρέπει Επιτέλους να Επιβαρυνθούν οι Έχοντες.

Με την αύξηση του ΦΠΑ στο 24% ,τις περικοπές των Συντάξεων και Επικουρικών, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ στο 15%, την αύξηση του Αφορολόγητου, το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η ΑΜΕΣΗ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ.

Ξέχασε η «Κυβέρνηση της Αριστεράς» τις προεκλογικές της δεσμεύσεις.
Ξέχασε ο κ. Πρωθυπουργός που αναφέρονταν πέρυσι σε σαρωτικό κύμα Μεταρρυθμίσεων, όπου θα είχε ως αποτέλεσμα τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και θα μιλάγαμε και για βιώσιμο χρέος.

Οφείλουμε προς ΟΛΟΥΣ Αυτούς που έχασαν τη ζωή τους και προς τα παιδιά μας να Ανατρέψουμε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές.
Εμείς θα συνεχίσουμε να κλιμακώνουμε τους Αγώνες μας, να ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, να ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ και να ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
 • Nα μην περάσει o οδοστρωτήρας του ασφαλιστικού που μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 •  Kαμία αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
 • Διασφάλιση από το Κράτος της Βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
 • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
 • Διατήρηση του Δημόσιου Χαρακτήρα των Οργανισμών και Επιχειρήσεων Κοινωνικής Ωφέλειας. Όχι στο Ξεπούλημα των Κοινωνικών Αγαθών και Υπηρεσιών.
 • Δίκαιο Φορολογικό Σύστημα. Ελάφρυνση των Μισθωτών και των συνταξιούχων από τα άδικα και υπέρμετρα βάρη, βάση της φορολογικής επιδρομής.
 •  Να αποκατασταθεί άμεσα και συνολικά το πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
 • Να επανέλθει ολικά ο θεσμός του Ο.ΜΕ.Δ.
 • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη!
 • Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, καμία παρέμβαση στο ισχύον πλαίσιο για την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και την απαγόρευση του lock out (ανταπεργία) των εργοδοτών.
 • Να υπάρξει μέριμνα και προστασία των απλήρωτων εργαζομένων.
 • Να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης των ανέργων και των οικογενειών που δεν έχουν καθόλου εισοδήματα.
 • Ενίσχυση και Αναβάθμιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας-Υγείας-Πρόνοιας για όλους.
 • Επείγοντα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις απολύσεις και των θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας. Αυστηρή προστασία των όρων εργασίας και της απασχόλησης ευάλωτων ομάδων (νέων, γυναικών, εργαζομένων πλησίον της σύνταξης).

ΤΕΛΟΣ στον Αυταρχισμό και τη Φτωχοποίηση

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.