3/6/16

Παγκόσμια Ημέρα ΠεριβάλλοντοςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου ως κύρια εκδήλωση του ΟΗΕ από το 1972, προκειμένου να υπάρχει παγκοσμίως ενημέρωση για όλα τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.

Θα επισημάνουμε για άλλη μια φορά ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ που η κλιματική αλλαγή άκρως ανησυχητικά μεταβάλλει τις λεπτές ισορροπίες του πλανήτη, η σημασία και η σπουδαιότητα της «Παγκόσμιας Ημέρας του Περιβάλλοντος» τίθεται επιτακτική προτεραιότητα.
Χρειάζεται πολιτική βούληση προκειμένου να αναπτυχθεί η κουλτούρα και η περιβαλλοντική συνείδηση για την προστασία του Περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων μέσα από την περιβαλλοντική εκπαίδευση, που θα ξεκινάει από τα πρώτα χρόνια του παιδιού στο σχολείο.
Η ΓΣΕΕ μαζί με τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Συνδικάτα είχαν ως κύριο στόχο την προώθηση μιας δίκαιης συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή στο Παρίσι, για την επίτευξη μιας βιώσιμης οικονομίας που σέβεται τους εργαζόμενους, ολόκληρη την κοινωνία και το περιβάλλον. Λαμβάνοντας υπόψη τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της συμφωνίας, η ΓΣΕΕ και τα Διεθνή Συνδικάτα θα εργαστούν για να κάνουν πράξη και να προσαρμόσουν και στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες αντίστοιχα, την πρόσφατη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών στο Παρίσι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής (COP21).
Εργαζόμαστε για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, με τρόπους που προάγουν τόσο τη δημιουργία θέσεων εργασίας αλλά και την κοινωνική δικαιοσύνη.
Στη Χώρα μας χρειάζεται λήψη κεντρικών αποφάσεων και μέτρων που θα κάνουν τη ζωή των πολιτών στα αστικά κέντρα πιο ανθρώπινη, δημιουργώντας περισσότερους χώρους πρασίνου και διαχωρίζοντας τα απορρίμματα αποτελεσματικά. Επιπρόσθετα, η προστασία των δασών και της βιοποικιλότητας, η αξιοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και η εφαρμογή της Νομοθεσίας χωρίς διακρίσεις στους παραβάτες, αποτελούν από κοινού τη βάση για την αλλαγή νοοτροπίας των καταναλωτικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.