24/11/16

25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των ΓυναικώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΟΗΕ το 1999 ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Η Βία κατά των Γυναικών περιλαμβάνει κάθε πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τη ψυχολογική βλάβη, τη σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση, τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών, ανεξάρτητα από την κοινωνική τάξη, τη μόρφωση κτλ
Η έμφυλη βία πλήττει κυρίως τις γυναίκες και ιδιαίτερα τις γυναίκες οι οποίες ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, όπως οι μετανάστριες, οι μονογονείς, οι γυναίκες σε οικονομική εξαθλίωση κλπ
Τα παιδιά μας πρέπει να εκπαιδεύονται από τη νηπιακή τους ηλικία στην έμφυλη ισότητα.
Όσο ανεχόμαστε και δεν απομονώνονται, δεν καταδικάζονται απόψεις που στηρίζουν και προωθούν το κυρίαρχο δικαίωμα του ενός φύλου, θα διαιωνίζεται αυτό το βάρβαρο έγκλημα εναντίον των γυναικών. Αυτή η βαρβαρότητα ενάντια στις Γυναίκες  είναι Παγκόσμιο φαινόμενο, ιδιαίτερα στις πολιτισμένες χώρες δεν θα πρέπει να υπάρχει αυτή η έξαρση ανταγωνισμού και φανατισμού έχοντας ως αποτέλεσμα την έξαρση της βίας.
Η Βία κατά των Γυναικών είναι η πιο διαδεδομένη και συστηματική παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας αγωνίζεται και στηρίζει τον κοινωνικό αγώνα για την ισότητα των φύλων και μέσα από τη Γραμματεία των Γυναικών της ΓΣΕΕ.
Από την Πολιτεία απαιτούμε αναβάθμιση των Δομών στήριξης των κακοποιημένων γυναικών με ένα Νομοθετικό ισχυρό δίχτυ προστασίας.
Καλούμε Όλες τις Εργαζόμενες, Άνεργες και Συνταξιούχες Γυναίκες να καταγγέλλουν και να μην ανέχονται οποιαδήποτε μορφή βίας εναντίον τους!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.