16/11/16

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας Τιμά και Χαιρετίζει την Ηρωική Φοιτητική Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.

Στις 17 Νοέμβρη του 1973 δόθηκαν αιματηροί αγώνες για την πτώση της Χούντας διεκδικώντας Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.
43 χρόνια μετά η Ελλάδα όμηρος των δανειστών και με ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να βιώνει την ανέχεια και την εξαθλίωση το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.
Η εξέγερση των φοιτητών φωτεινό παράδειγμα απέναντι στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ισοπέδωση.
Σήμερα ενωμένο και αλληλέγγυο το Συνδικαλιστικό Κίνημα απαιτείται να αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για να ανατρέψει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των Μνημονίων, όπου έχουν εξαθλιώσει τον Ελληνικό Λαό και να επαναφέρει τα κεκτημένα μας.
Πολύ δυναμικά πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Ατομικής και Συλλογικής Ελευθερίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, το αναμφισβήτητο δικαίωμα της Εργασίας, την Κοινωνική Προστασία, τη Μόρφωση και την Υγεία.
Το Ε.Κ.Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους Ειρηνικά, Μαζικά και Ενωτικά να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 18:00 μ.μ. στο Παράρτημα και στην πορεία που οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.