8/2/17

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των ΑγροτώνΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας χαιρετίζει και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των Αγροτών γιατί ο Αγώνας είναι κοινός, δύσκολος και μακρύς.
Ο αγροτικός κόσμος έχει πληγεί από την κρίση των τελευταίων ετών, όπως ολόκληρη η κοινωνία και δεν αντέχουν άλλα βάρη.
Η Μαζικότητα διεκδίκησης και η Αλληλεγγύη είναι προαπαιτούμενα, προκειμένου να σταλεί ηχηρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση ότι απαιτείται ένας γόνιμος κοινωνικός διάλογος με αποτέλεσμα. Να σταματήσει να επιβάλλει υπέρογκους φόρους και ασήκωτες ασφαλιστικές εισφορές.

Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των Αγροτών όπως:

1)    Ασφαλιστικό:
Να παραμείνουν οι 7 ασφαλιστικές κατηγορίες του ΟΓΑ και ο οργανισμός ως είχαν. Να φύγουν από αυτόν όλα τα κοινωνικά επιδόματα και συντάξεις που δίνονταν μέσω αυτού σε ανασφάλιστους ώστε να μην εμφανίζεται ελλειμματικός και να μπορέσει να ορθοποδήσει.

Ρύθμιση των οφειλών τον αγροτών σε 100 δόσεις ώστε να αποφευχθούν οι κατασχέσεις λογαριασμών και περιουσιών και ταυτόχρονα οι Αγρότες να μπορέσουν να θεωρήσουν τα βιβλιάρια υγείας.


2)    Φορολογικό :
12.000 ευρώ αφορολόγητο και από εκεί και επάνω συντελεστής 13% με τις επιδοτήσεις να μην συνδέονται  με το εισόδημα.

Ακατάσχετο λογαριασμού στις 5.000 ευρώ.

Να αναγνωρίζονται  όλα τα πάγια έξοδα όπως τοκοχρεολύσια, απόσβεση κεφαλαίων, αγορά γης.

Κατάργηση ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί.
Κατάργηση στους μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες των επιδοτήσεων και καταμερισμός αυτών σε καλλιέργειες που δεν ενισχύονται

3)    Κόστος καλλιέργειας  :

Αφορολόγητο πετρέλαιο όπως σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Μείωση του τιμολογίου της ΔΕΗ

ΦΠΑ αγροτικών εφοδίων στο 13% καθώς και να αναγράφονται οι προτεινόμενες τιμές πώλησης επάνω στα λιπάσματα και τα αγροτικά φάρμακα.

Επαναδιαπραγμάτευση του καθεστώτος νομιμοποίησης των εργατών γης που δεν έχουν χαρτιά.

Κατάργηση του μέτρου που υποχρεώνει τις μονάδες παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού να απασχολούν γεωπόνο με ΙΚΑ καθώς και ενίσχυσή τους για την παραγωγή και έρευνα ώστε οι Αγρότες να μπορέσουν να έχουν αξιόπιστο και υγιές πολλαπλασιαστικό υλικό σε προσιτές τιμές για τις καλλιέργειές τους.

Να μην μπουν υγρόμετρα στις γεωτρήσεις.

4)    Επέκταση του φράγματος:

Επέκταση του φράγματος στην Δ. Αχαΐα που θα αρδεύσει 150.000 στρέμματα με αποτέλεσμα μείωσης κόστους παραγωγής και αναδιάρθρωση καλλιεργειών.

5)    Άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΛΓΑ που έχει σαν συνέπεια μεγάλες καθυστερήσεις.

6)    Άρση της αδικίας που έχουν υποστεί ορισμένοι αγρότες παραγωγής ενέργειας από Φ/Β πάρκα ως προς την τιμή πληρωμής της ΚW/h σε σχέση με τους ιδιώτες ( πχ επαγγελματίας αγρότης με μονάδα 100KW  το β΄ τρίμηνο του 2013 λαμβάνει 0,19 έναντι ιδιώτη που λαμβάνει 0,27)

7)    Εισαγγελικές διώξεις

Να σταματήσουν οι διώξεις που είναι στο στάδιο της ταυτοποίησης των αγροτών για παρακώλυση συγκοινωνιών έπειτα από εισαγγελική παραγγελία μετά τον περσινό δίκαιο αγώνα των Αγροτών.

Ο Αγώνας είναι μονόδρομος!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.