7/3/17

Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεθνής Ημέρα των Δικαιωμάτων η «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας», η 8 Μάρτη κάθε έτους και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας απευθύνει Αγωνιστικό Χαιρετισμό σε όλες τις Εργαζόμενες, Άνεργες, Συνταξιούχες, Μετανάστριες.

Σήμερα η Ήμερα των Γυναικών έχει χάσει το πολιτικό της νόημα και τον αγωνιστικό της χαρακτήρα.
Το Ε.Κ.Πάτρας επισημαίνει ότι εν όψει της ενίσχυσης του κοινωνικού διαλόγου με στόχο την καταπολέμηση των απαγορευμένων από το Νόμο διακρίσεων στην αγορά εργασίας, καλούνται οι εθνικοί κοινωνικοί εταίροι να αποδείξουν σε όλη την επικράτεια τη βούλησή τους για την ουσιαστική ισότητα και την εξάλειψη των διακρίσεων στους χώρους εργασίας λόγω φύλου, εθνικότητας, ηλικίας, αναπηρίας, γενετήσιου προσανατολισμού κτλ.
Οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται σε μεγάλο βαθμό επίθεση στα εργασιακά τους δικαιώματα με απολύσεις, ανασφάλιστη εργασία, ελαστικές και παράνομες μορφές απασχόλησης. Οι Γυναίκες για μία ακόμη φορά είναι εκείνες που καλούνται να πληρώσουν το πιο βαρύ τίμημα των μνημονιακών πολιτικών.
Η ανεργία των Γυναικών βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα αγγίζοντας το 50%.
Τα κρούσματα βίας κατά των Γυναικών αυξάνονται στο σπίτι, στη δουλειά, σε δημόσιους χώρους, στο διαδίκτυο. Υπάρχει σοβαρή ανεπάρκεια των υποστηρικτικών δομών για τη φροντίδα των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρία.
Τα τελευταία επτά χρόνια με τις αλλαγές στο ασφαλιστικό επλήγει ιδιαίτερα η Γυναίκα με τα ανήλικα παιδιά, ενώ αυξήθηκαν και τα όρια ηλικίας.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καλεί όλες τις εργαζόμενες να ενταχθούν στα Σωματεία και να συμμετέχουν σε όλους τους συλλογικούς αγώνες για:
  • Επαγγελματική και προσωπική ζωή με ισότητα και έμπρακτο σεβασμό στην ελευθερία επιλογών
  • Εργασία με ίσους όρους, συλλογική συμμετοχή με ίσους όρους και προστασία του συνδικαλιστικού δικαιώματος στις εκλεγμένες γυναίκες 
  • Αποκατάσταση της δέσμευσης της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και των κλαδικών/ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ, της αρχής της εύνοιας υπέρ των εργαζομένων
  •  Αποτελεσματική αντιμετώπιση της αδήλωτης εργασίας και της ψευδώς δηλωμένης εργασίας
  • Ενίσχυση όλων των ελεγκτικών μηχανισμών για την αντιμετώπιση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και παραβατικότητας
  • Διασφάλιση της καθολικής πρόσβασης σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παροχές υγείας
  • Αποτελεσματική πρόσβαση στη δικαιοσύνη
  • Δράσεις ένταξης των προσφύγων και μεταναστών στην κοινωνία και την εργασία και προστασία των ασυνόδευτων παιδιών
  • Συστηματική και διαρκή εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα 
  •  Δράσεις για την παγκόσμια ειρήνη
Το Ε.Κ.Πάτρας σας καλεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη στην αίθουσα του 3ου ορόφου και ώρα 7:00 μ.μ. Κολοκοτρώνη 20, όπου θα προβληθεί ταινία μεγάλου μήκους.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.