15/3/17

Ευρεία Σύσκεψη σημαίνει Κοινωνικός Διάλογος με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους!!!ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι πραγματοποιήθηκε «Ευρεία Σύσκεψη» στο τοπικό υποκατάστημα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) της Πάτρας, κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας, όπου συμμετείχε ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ κ. Νάσος Ηλιόπουλος, αντιπροσωπεία τριών Σωματείων της δύναμης του Εργατοϋπαλληλικου Κέντρου Πάτρας και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Τους χαρακτηρισμούς που θα μπορούσαμε να δώσουμε στη συγκεκριμένη συνάντηση είναι: «Σύσκεψη a la carte - Φιλική Συνάντηση - Συνάντηση Γνωριμίας με τα Σωματεία προσκείμενα στο ΣΥΡΙΖΑ - Φιέστα»!!! Ευρεία Σύσκεψη σημαίνει Κοινωνικός Διάλογος με όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους!!!
Και πραγματικά θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να πραγματοποιούνταν με την άφιξη του Ειδικού Γραμματέα, κου Νάσου Ηλιόπουλου ευρεία σύσκεψη Κοινωνικού Διαλόγου με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, το Δευτεροβάθμιο Όργανο της περιοχής και τα Σωματεία μέλη του στον Τεχνικό Κλάδο, στη Φύλαξη, στην Καθαριότητα, στη Σίτιση, τα Σωματεία στη Βιομηχανία, στα Ιδρύματα, στις Προνοιακές Δομές κ.ά., όπου θα μας παρουσίαζε ο Ειδικός Γραμματέας τις αποτελεσματικές προτάσεις και το πλαίσιο του Υπουργείου για την μη τήρηση της Εργατικής Νομοθεσίας, την ανασφάλιστη εργασία, την επισφαλή εργασία, τις εργολαβικές εταιρείες που απομυζούν τους εργαζόμενους, την πίεση-εντατικοποίηση και αύξηση των ωρών εργασίας των εργαζομένων από Τεχνικές Εταιρείες προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και η παράδοση των έργων με αποτέλεσμα να εργάζονται 12-15 ώρες ίσως και περισσότερες και να είναι θέμα χρόνου να θρηνήσουμε θανατηφόρα δυστυχήματα, για την ενίσχυση και θωράκιση του ελεγκτικού Μηχανισμού του ΣΕΠΕ και του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (ΕΦΚΑ) κ.ά.
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του και θλίψη του για τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη στην Επιθεώρηση Εργασίας με τον Ειδικό Γραμματέα, καθώς η αγορά εργασίας έχει μετατραπεί σε εργασιακή ζούγκλα και τα περιστατικά εργοδοτικής αυθαιρεσίας πληθαίνουν καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.