18/8/17

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τις μεθοδευμένες πρακτικές της Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Σωματείου με την επωνυμία «Κιβωτός της Αγάπης»ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταγγέλλει τις μεθοδευμένες πρακτικές της Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Σωματείου με την επωνυμία «Κιβωτός της Αγάπης» όπου επιδίδεται ανάλγητα και εκδικητικά σε απολύσεις εργαζομένων επειδή διεκδικούν τα εργασιακά τους δικαιώματα και εξαιτίας της μη αποδοχής παράβασης του Νόμου να επιτελέσουν καθήκοντα που δεν αναλογούν στην ειδικότητά τους.
Συγκεκριμένα η Διοίκηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου «ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ» αναθέτει τη σίτιση τροφίμων με γαστροστομία και τη χορήγηση φαρμάκων (τα οποία δύναται να ανατεθούν μόνο σε νοσηλευτή ή σε βοηθό νοσηλευτή με κύρια την ευθύνη πάντα του νοσηλευτή) παράνομα και καταχρηστικά σε παιδοκόμους, καθαρίστριες ακόμα και στον οδηγό, καθώς επίσης και σε εργαζόμενους γενικών καθηκόντων.

Το Επιχειρησιακό Σωματείο ΣΕΦΙΣΚΑ έχει διαμαρτυρηθεί εντόνως κατ’ επανάληψη για τους κινδύνους της υγείας των τροφίμων με γαστροστομία, όταν σιτίζονται από εργαζόμενους ανειδίκευτους και ανεκπαίδευτους, εκτός της ανάλογης ειδικότητας.
Η απάντηση της Διοίκησης ήταν εκβιαστική και απειλητική. Όποιος δεν υπακούει στις παράνομες και καταχρηστικές τακτικές απολύεται!
Τρεις απολύσεις, μέλη του επιχειρησιακού Σωματείου και Συνδικαλιστικά στελέχη, με την ίδια αιτιολογία μέσα στο μήνα!
Η Διοίκηση γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι εργαζόμενοι να επιτελέσουν παρακινδυνευμένα και άνομα καθήκοντα προχωρούν σε απολύσεις, γιατί αυτός είναι ο ΣΤΟΧΟΣ της η εξάρθρωση του Σωματείου και η Δημιουργία Νέου Εργοδοτικού υπό την καθοδήγηση και πλήρη υπακοή στη Διοίκηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου.
Η Διοίκηση του Φιλανθρωπικού Σωματείου κατά τις Αρχαιρεσίες του Κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Ιδρύματα Υγείας Ιδ. Δικαίου και Ν.Π.Ι.Δ. Ν. Αχαΐας επέδειξε ιδιαίτερο ζήλο, αφού τα διευθυντικά στελέχη προέτρεπαν επιδεικτικά και απροκάλυπτα τους εργαζόμενους να ψηφίσουν υπέρ του Σωματείου και ο νοών νοείτω!
Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας καταδικάζει και καταγγέλλει αυτές τις άκρως απαράδεκτες και μεθοδευμένες πρακτικές όπου έχουν πάντα ως στόχο τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και διεκδικήσεων και τη φίμωση της Συλλογικής Εκπροσώπησης.
Επισημαίνουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που επιτελούν το Μέγιστο Κοινωνικό Έργο στα Ιδρύματα της περιοχής μας και είναι επίσης Αξιοσημείωτη η Εθελοντική Προσφορά των Συνανθρώπων μας.
Τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα και η λειτουργία τους δεν αφορούν μόνο τις Διοικήσεις τους, αλλά όλους τους Φορείς και την Τοπική και Ευρύτερη Κοινωνία.
Καλούμε Άμεσα την Πολιτική Ηγεσία να προβεί σε εμπεριστατωμένους ελέγχους μέσω των Ελεγκτικών Μηχανισμών, όσον αφορά τη λειτουργία των Ιδρυμάτων εν γένει.
Το Ε.Κ.Πάτρας ζητά Άμεσα την Ανάκληση των Απολύσεων, σε αντίθετη περίπτωση η αντίδραση θα είναι άμεση και δυναμική.
Το Ε.Κ.Πάτρας ήταν και θα είναι παρόν με παρέμβασή του υπέρ των εργαζομένων που ακολουθούν τη νομική οδό.Από το Ε.Κ.Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.