24/8/17

Τοποθέτηση της Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας για τον Αγώνα και τα αμέτρητα προβλήματα των ΠυροσβεστώνΔελτίο Τύπου
Τοποθέτηση της Προέδρου του Ε.Κ.Πάτρας
κας Σταυρούλας Παναγοπούλου Νικολάου

Μέσα στην πύρινη λαίλαπα και τη δίνη που σκορπίζουν οι πυρκαγιές για αρκετό καιρό σου μένουν οι εικόνες μέσα στα πύρινα χρώματα της φωτιάς και το μαύρο του καπνού, οι ανθρώπινες φιγούρες που μάχονται και προσπαθούν με ζωγραφισμένη την απόγνωση στα πρόσωπά τους να δαμάσουν και να σβήσουν τις «πυριτιδαποθήκες» της καταστροφής.
Γυναίκες και άντρες προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους και το βιος τους.
Στο ίδιο έργο θεατές κάθε χρόνο σοκαρισμένοι παρατηρούμε από τα ΜΜΕ απέραντες δασικές εκτάσεις και ιδιαίτερα πευκόφυτες, όπου χαρακτηρίζονται ως «πυριτιδαποθήκες», γιατί εκεί υπάρχει συσσωρευμένη καύσιμη ύλη, αλλά και αυξημένη ποσότητα βιομάζας από τα πεταμένα σκουπίδια, να γίνονται κρανίου τόπος.
Το θέμα είναι κατά πόσον η πολιτεία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη λαίλαπα των πυρκαγιών κάθε χρόνο, εάν υπάρχει πρόληψη, οργάνωση, ενημέρωση-εκπαίδευση, επάρκεια εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.
Όπως γνωρίζουμε δυστυχώς δεν υπάρχει ετοιμότητα και επάρκεια σύγχρονων μέσων, οργάνωση ενώ παρατηρείται μεγάλη ανεπάρκεια εξοπλισμού και ανθρώπινου δυναμικού.
Κάποιοι μέσα σε αυτόν τον Όλεθρο παίζουν την ζωή τους κορώνα γράμματα κάθε χρόνο! Είναι το Σώμα Πυροσβεστών όπου περιλαμβάνονται μόνιμοι, αξιωματικοί, δόκιμοι, πενταετούς υποχρέωσης, εποχικοί και εθελοντές.
Οι μισθοί τους από 200,00 ευρώ για τους δόκιμους, 600,00-700,00 ευρώ για τους συμβασιούχους (πενταετίας και εποχικοί) και 800,00-1000,00 ευρώ για τους μόνιμους.
Ο Αγώνας, οι ανάγκες και τα αιτήματά τους πάρα πολλά. Τις περισσότερες φορές τους «αδειάζει» ένα σινούκ χωρίς νερό, φαγητό για μέρες και μετά ψάχνουν τρόπο και μέσα για να επιστρέψουν.
Πέρα από αυτά τα πολύ σημαντικά, εν ώρα καθήκοντος έχουν θρηνήσει θύματα συναδέλφων. Ο κατάλογος θυμάτων της Πυροσβεστικής πολύ μεγάλος.
Οι τραυματισμοί και τα προβλήματα υγείας όπου δημιουργούνται αμέτρητα...
Το χθεσινό συμβάν του Πυροσβέστη της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα που τραυματίστηκε στον Πύργο στη φωτιά της Ζαχάρως από πέτρα κατολίσθησης βράχου θα μπορούσε να είναι άλλο ένα θύμα.
Μας θλίβει και μας γεμίζει Αγανάκτηση και Οργή όταν χάνονται ανθρώπινες ζωές ή κινδυνεύουν και ακούμε δια στόματος Πρωθυπουργού ότι κάηκαν 15.000 στρέμματα τώρα στην Αττική συγκρίνοντας με τα 150.000 στρέμματα από φωτιές του παρελθόντος (άρα καλά πάμε και αποποιούμεθα κάθε ευθύνης).
Καμία κουβέντα για τους εργαζόμενους, για την καταστροφή του Περιβάλλοντας, για τον μεγάλο κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, για την ποιότητα ζωής, για την καταστροφή των κατοικιών των ανθρώπων, για τα θύματα, για τον ετήσιο όλεθρο της χώρας.
Στη δύναμη του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας υπάγεται επί σειρά ετών το Σωματείο Πυροσβεστών Πενταετούς Υποχρέωσης Νοτιοδυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Γνωρίζουμε τον Αγώνα τους όλα αυτά τα χρόνια και τα προβλήματά τους.
Είμαστε δίπλα τους αλληλέγγυοι και Ζητάμε άμεσα να εφαρμοστούν ο Ν. 3839/2011 και ο Ν. 4249/2014 τηρώντας την υπόσχεσή της η Κυβέρνηση ότι θα ομογενοποιήσει το προσωπικό της Πυροσβεστικής.
Επίσης, Απαιτούμε την αποπληρωμή οφειλομένων από τον Απρίλη 2017, εξαιρέσιμα, υπερωρίες, εκτός έδρας, γιατί τα χρήματα έχουν εκταμιευτεί εδώ και αρκετό καιρό!
Το Ε.Κ.Πάτρας χαιρετίζει το σθένος των Ελλήνων του Σώματος Πυροσβεστών και απαιτεί από την Κυβέρνηση Σεβασμό, Πρόληψη, Οργάνωση και Αποκατάσταση της Ανεπάρκειας που προαναφέραμε.


Η Πρόεδρος του Ε.Κ.Πάτρας

Σταυρούλα Παναγοπούλου Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.