27/3/18

Το Ε.Κ.Πάτρας συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται στο πλευρό των Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαρατάσσεται και συμπαραστέκεται στο πλευρό των Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» στηρίζοντας την Πανελλαδική Απεργία στις 29 Μάρτη και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι Εργαζόμενοι:

  • Εξυπηρετούν ΔΩΡΕΑΝ 100.000 ηλικιωμένους και ΑΜεΑ σε όλη τη χώρα.
  • ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ  ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες στις καθημερινές τους ανάγκες.
  • ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ την ποιότητα της ζωής και ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ τη σωματική και ψυχική υγεία των εξυπηρετουμένων παρέχοντάς τους  νοσηλευτική φροντίδα και ψυχολογική στήριξη.
  • ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ  και  ΑΠΟΤΡΕΠΟΥΝ  φαινόμενα απομόνωσης, στιγματισμού και ιδρυματοποίησης των ευπαθών ομάδων.
  • ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΝ τεράστια ποσά για το Κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της πρόληψης και της κατ’ οίκον φροντίδας.
  • Οι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ αποτελούν  ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ με πολύτιμη τεχνογνωσία και πολύχρονη πείρα , παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες φροντίδας.

Απαιτούμε να δοθεί τέλος στην Ομηρία των 3500 Εργαζομένων στο «Βοήθεια στο Σπίτι» μέσω Νομοθετικής Ρύθμισης, γιατί έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ και πληρούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, των ειδικών ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή της περιοχής μας να κάνει πράξη αυτά που υποστήριζε για το «Βοήθεια στο Σπίτι» ως αντιπολίτευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια θα ελέγχονται, πριν από τη δημοσίευσή τους, για κακόβουλες και υβριστικές φράσεις, από εξουσιοδοτημένο διαχειριστή της ιστοσελίδας. Σας ενημερώνουμε ότι ενδέχεται να μην δημοσιευθεί σχόλιό σας το οποίο θα κριθεί οτι περιέχει κακόβουλο ή υβριστικό περιεχόμενο.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.